....................................

 


 

 
Nytt Drop In-solarium i Kalmar


Rikard Gillberg, Open Sun

Vaknade frusen och skulle bege mig till redaktionen. Tittade ut genom fönstret och det var gråmulet och allmänt trist väder. En sådan där dag då man egentligen bara vill stanna inne, krypa ner under täcket och se på film hela dagen med någon man tycker om. Innan jag skulle bege mig ut genom dörren ser jag en ”Flyers” i högen av post sticka fram. Nyfiket tar jag upp den och börjar läsa. ”Nytt Drop In Solarium, premiärerbjudande, Strömgatan sju.” Det lät inte helt fel. En avstickare till Open Sun & Good Looks får det bli innan arbetsdagen tar vid.

Inne i den uppfräschade lokalen, där det nästan fortfarande doftar från de nymålade väggarna möter jag Rikard och Anita Gillberg. De berättar att de öppnade idag och att de arbetat hårt den senaste tiden med att färdigställa lokalen. ”Open Sun” är en kedja som finns över hela Sverige men med den skillnaden att butiken är helt fristående, det är bara namnet som är gemensamt.

När vi står där och pratar hittar nyfikna, solälskare in genom dörrarna. Rikard ursäktar sig till mig när de frågar vad alla knapparna på solariumet egentligen betyder. Han beger sig in till solariet och förklarar vad apparaten har att erbjuda. Det nyaste solariumet har air-condition, svalkande vattendusch, aroma-funktioner och mycket mer. Helt perfekt om du smiter iväg och solar på lunchen och inte vill bli svett, det är mer som en promenad i härlig sommarsol.

300 timmar har det tagit att iordningställa lokalen. Det är nytt golv, en blå filtmatta, ljusa väggar och mysig inramning. Det finns sex solarium varav två är lite enklare varianter. ”Jag har tänkt mig att de kan ge lite sol åt studenter med knaper ekonomi, fast det är riktigt bra solarium”, berättar han medan vi fortsätter rundvandringen.

Jag kan varmt rekommendera ett eller flera besök hos Open Sun & Good Looks. Lokalen är fantastiskt fräsch och mysig och premiärpriserna är tilltalande även för den magraste av plånböcker. Ägarna Rikard och Anita Gilberg är trevliga och tillmötesgående när de förklarar för förbryllade kunder hur apparaterna fungerar med alla tekniska finesser medan jag ger med ut i det mindre tilltalande vädret…

 

Text: Per Botolfsson
Foto: Dennis Nilsson

Publicerad 2007-02-06