....................................

 


 

 
Janet vann resa hos Gerdas te & kaffe


Janet Johansson har alltid drömt om en resa till Barcelona. Men inte kunde hon i sin vildaste fantasi tro att den skulle bli verklighet genom en kupong med hennes namnteckning. En kupong som butiksinnehavaren Gerda plockat upp ur den överfyllda lotterikorgen. Janet Johansson hade bara varit glad över att få vara nominerad till vinsten då hon satte på sig vinterkappan och traskade iväg till butiken. Väl därinne i värmen, där det doftar från kaffebönor och teblad väntade många kramar och en resecheck på 10000 kronor.

Jag blev så otroligt snopen!  Gerda ringde och sa att jag var nominerad men när jag kom hit sa hon att det var jag som hade vunnit, skrattar den lyckliga vinnaren.

Tävlingen är inne på sitt andra år och för dem som inte vann den här gången finns det ändå chanser att bli överraskade under resten av året. Med jämna mellanrum drar Gerda en lapp ur korgen och delar ut ett flertal tröstvinster.

Den här tävlingen är vårt sätt att belöna våra trogna kunder, den som handlar mycket under året och stämplar kuponger har större chans att vinna, säger Gerda och berättar att förra årets vinnare begav sig till London.

Gerda har drivit den lilla butiken på Storgatan i ungefär 25 år. Hon berättar att hon tycker om den nära kontakt som hon har med sina kunder. Den här hösten har hon sålt mer kravmärkta té-sorter och marmelader än vanligt.

Det är som med allting annat, det går lite trender i vad folk vill ha, förklarar hon.

Janet Johansson har fastnat för en egen favorit bland alla olika sorter av té. Ingenting går uppemot en kopp med ”Mors lilla Olle”.

Den smakar blåbär och är helt enkelt bara ljuvlig, säger Janet Johansson.

Jag tackar henne för pratstunden och önskar henne en lycklig resa till Kataloniens hjärta. Man vet aldrig, kanske hittar hon en ny favoritsort någonstans längs shoppinggatan Passeig de Grácia…

 

Text: Robert Stenegärd

Foto: Dennis Nilsson