....................................

 


 

 
CIS-Challenge Cup!

 

Det var högt tempo och rafflande spel när CIS-Challenge Cup för 5 året i rad avgjordes i Kalmar sporthall. Sju skolor hade kommit till start för att spela om ära och seger. Efter en välspelad final stod Stagg som segrare på herrsidan. Motståndarna från Åkrahällskolan bjöd upp till kamp men fick se sig besegrade med 3-2. Tjejernas final stod mellan Jenny Nyström och Åkrahällskolan. Det blev en final där tjejerna från Jenny Nyström tog tag i taktpinnen från första stund med en snabb och teknisk fotboll. Tjejerna tog även vara på målchanserna och vann matchen med 3-1.

 

Efter turneringen väntade bankett och prisutdelning på Palace där ett lokalt band ”The Basic Clan” stod för underhållningen. Kristian Classon, lärare på Cis, var mycket nöjd med dagens arrangemang.

- Det blev väldigt lyckat. Mycket publik som kom och tittade på fotbollen, säger Kristian.

Mattias Mild, rektor på Cis berättar att tanken med turneringen är att det ska vara ett sportsligt arrangemang som visar att man kan ha roligt utan alkohol.

 

Text: Robert Stenegärd
Bild: Dennis Nilsson

Publicerad 2006-12-10

Björn Fjällström och Kevin Taan, CIS

- Vi spelade bra i gruppspelet men hade lite otur så vi kom inte vidare. Men det var kul att spela. Det står ju mycket prestige på spel när man möter lag från andra skolor, säger Kevin och Björn.

Tomas Eriksson VD, CIS

- Detta är vårt bidrag till gemenskapen mellan skolorna. En drogfri tillställning där det sportsliga står i fokus och med rivaliteten som följer uppstår även den rätta nerven, berättar Tomas Eriksson, VD på CIS

Henrik Råberg och Koffe Sjöberg, Kalmar Praktiska

- Det var mest en rolig grej för oss och eftersom vi har så få aktiva fotbollspelare i laget blev det svårt för oss. Därför förlorade vi alla matcher, förklarar Kalle och Henrik från Kalmar Praktiska Gymnasium.

The Basic Clan stod för underhållningen