Stor intervju med Hammerfall inför Springbreak


- Vi ville göra vår grej, starka melodier, energi…positiv energi, säger Oscar Dronjak, gitarrist i, och grundare av HammerFall...

Läs hela intervjun här >>>

Kalmarcity recenserar Bounce


Dansgruppen Bounce höll igårkväll sin andra uppvisning i Kalmarsalen. Showen var en tolkning av bok- och filmklassikern Gökboet, och fick rungande applåder av en hänförd publik.

Läs mer >>>

Årets artister på SpringbreakHammerfall är ett av årets dragplåster
Hela listan finns här >>>

Via Mystica

På lördag kommer domkyrkan i Kalmar att fyllas av rockmusik. Mässan Via Mystica, som tagits fram av Göteborgs stift, hölls även förra året, och är nu tillbaka. Gudstjänsten är uppbyggd som en musikvideo, där ljud, ljus och musik berättar om livet med Gud. Bland annat så spelas musik från Depeche Mode, U2, Anastacia och Manic Street Preachers.

2007-03-01

Mässan börjar 17.45

Belladonna

I lördags stod Belladonna återigen på Palace scen, denna gång som förband till Backyard Babies. Belladonna, i något förändrad konstellation spelade härligt intensiv och fartfylld hårdrock. De pressade ut mesta möjliga av halvtimmen och fick en stund in i konserten förstärkning på scen av två "groupis" som gjorde ett bejublat framträdande under en av låtarna. Bandet har enligt min mening utvecklats rejält sedan förra spelningen på Palace i maj förra året. Vi sätter inga stjärnor, getingar eller annat trams men Belladonna har blivit klart värda att lyssna på...

Dennis Nilsson 2007-02-25

Se bilderna från konserten här >>>

Läsvärda kommentarer på Barometern.se >>>

Artister klara till VOID

Musikföreningen Turbine låter meddela att artisten Sophie Rimsheden och gävlebandet Sturm Café är klara till VOID Spring Festival 2007 som går av stapeln den 5 maj i Folkets Park i Kalmar. VOID Spring Festival är en 12-timmars electrodominerad musikfestival som äger rum på Folkets park i Kalmar och som i år firar 3-årsjubileum.