....................................
Ny popklubb på Söderport


Premiär för Wish på Söderport med göteborgsbandet Days på scenen

Under premiärkvällen hade man engagerat Göteborgsbandet Days för att bjuda publiken på indiemusik. Det blev en ganska kort spelning, runt halvtimmen men bandet imponerade stort på publiken i den fullsatta lokalen. Den sista låten gjorde störst intryck, en fantastisk låt som heter Simple things. Helt magiskt!

Gustav Petersson, en av grabbarna bakom nya klubben Wish berättar att dem ville dra igång en popklubb i Kalmar. De kollade runt efter lokaler och föll till slut för Söderport.

- Här blir det en skön och trevlig klubb. 80-tal och klassisk indiemusik, summerade Gustav Petersson valet av lokal.

Tanken med Wish är att det ska gå av stapeln en gång i månaden. Det ska vara band som är på uppgång och som håller hög klass. Days levde verkligen upp till förväntningarna och vi hoppas att grabbarna snart är tillbaka i Kalmar och då vill vi gärna se en lite längre spelning. KalmarCity fick en pratsund med bandets manager Per Holmenäs om hur framtiden för Days ser ut.

- Just nu vill bandet spela så mycket som möjligt. Det är ju fantastisk popmusik som berör, vackra melodier, fina texter och underbara gitarrslingor så framtiden för Days ser mycket spännande ut, säger Per Holmenäs innan han måste rusa iväg för att hålla ett öga på spelningen.

 

Text: Robert Stenegärd
Foto: Magnus Carlsson