....................................
Winnerbäck övertygade på Skälby

Blues Treat
Foto: Jimmy Holmevi, www.holmeviphoto.se

Winnerbäck övertygar!

Som så många andra i Kalmar trängdes jag på Skälby för att höra Lars Winnerbäck. Vädret var härligt och publik i alla åldrar samsades på denna utmärkta konsertplats. Barnfamiljer med utflyktskorgar och filtar satt i gräset.

Miss Li var riktigt duktig, härlig musik med sväng, och skickligt framfört.

Lars Winnerbäck spelade med stor orkester, både fioler och dragspel i vissa av låtarna. Han var som alltid redan halvvägs hemma med den låtskatten han förfogar över, och det gick hem hos publiken. Han presenterade lite nytt material och spelade även en del gamla låtar, varav min favorit Elden som framfördes suveränt.

Winnerbäck är ett fenomen, hans texter är mycket speciella. Han har en förmåga att leka med orden och sedan framföra det färdiga materialet på ett utmärkt sätt. Rösten bär och det är känslor i varje ackord. Många i publiken sjöng med, klappade takt och visade sin uppskattning när Lasse, för att citera honom själv, ger folket vad folket vill ha.

En lyckad kväll, det enda som störde totalupplevelsen var att det var för skarpt och högt ljud, speciellt med tanke på alla barn i publiken som saknade öronproppar. Bättring där föräldrar! Å andra sidan hördes det långt så alla som satt utanför fick höra låtarna de också.

Kicki Karlén

Kalmar 2008-07-25

Se bildspelet från konserten >>>