....................................
Visa Visor med Johan Johansson


Foto: Kicki Karlén

På fredagen bjöd Visa Visor på sitt andra arrangemang; Johan Johansson, tidigare känd som trummis i bandet KSMB, var huvudattraktionen. Det var meningen att även Kjell Höglund skulle komma, men han fick lämna återbud.

Kvällen inleddes av ett bonusnummer; Kim Stranne sjöng några av sina visor, och honom kan man aldrig lyssna på för mycket, en duktig låtskrivare och en fin artist på scenen.

Sedan var det dags för Johan Johansson, en våra absolut bästa vissångare, som framförde eget material. Johan är helt i klass med vem som helst inom visproggen, han har en härlig röst och är skicklig på akustisk gitarr. Sångerna är vackra, finstämda men ändå med en udd i texterna som gör att man tänker till. Kvällens framförande höll högsta klass, det var bara att njuta. Publiken uppskattade honom efter förtjänst, och jag kan bara buga mig för denna artist, något av det bästa jag har hört i den genren.

Dan Viktor började lite olyckligt, för mig som är en gammal fan av Hooten any Singers, jag hade svårt att se det roliga i den parodi han gjorde på den gamla sången Per-Ols Per-Erik. Publiken verkade dock gilla det, men jag tyckte det var vidrigt att försöka göra något roligt av en visa som egentligen är mycket sorglig och handlar om självmord. Dan Viktor är kanske mer underhållare än bara sångare. Men det sägs ju att alla förtjänar en andra chans, och sista akten med både Dan Viktor och Johan Johansson på scenen var fenomenal.

De framförde en kul grej som de skrivit ihop med Kjell Höglund, låten kallades Holger är kvar. De hade funderat ut hur det skulle låta om Mikael Wiehe skulle tillägna Thomas DiLeva en sång…
Det var faktiskt riktigt roligt, suveräna ordlekar, eller vad sägs om textraden
”snoret har kråkat sig” ?

Det var en lyckad kväll, lagom mycket folk och fin musik, ett bra arrangemang! Min favorit Johan Johansson skötte sig över förväntan och med Kim Stranne som inledning, eller kanske lök på laxen om ni så vill, så kan jag inte säga att jag saknade Kjell Höglund, även om det hade varit trevligt att höra honom också.

Bilder från kvällen finns här >>>

Kicki Karlén

Kalmar 2008-04-20