....................................
Visa Visor på Söderport


På fredagen bjöd Café Söderport på musik i samarbete med Tommy Granlund, det här är tänkt att bli ett återkommande projekt under arbetsnamnet Visa Visor.


Först ut var bandet Patte Kejtson och Arbetarna från Blomstermåla. De spelade en ganska tung rock med egna låtar och svenska texter. En ung tjej var med i bandet och spelade tvärflöjt, det lät riktigt bra. Patte och gänget svängde med hardcoretoner och vassa texter, det var fullt hus och riktigt röj.


Kvällens andra artist var Sanna Carlstedt på sång och akustisk gitarr kompad av Daniel Berg på akustisk bas. Sanna sjunger egna sånger med tänkvärda texter, om man vill placera det i en genre så ligger visprogg nära till hands. Hon är inte rädd för att bekänna färg och framföra sina åsikter.

Patte Kejtson och Arbetarna

Sanna har en underbar och bärande röst, helt rätt för den här sortens musik. En röst, ett budskap framfört till skickligt gitarr och baskomp, mycket bättre kan det inte bli. För dig som inte hade möjlighet att gå till Söderport finns möjligheten att ändå höra några sånger på Sannas hemsida; www.sannacarlstedt.se 

Det här var ett annorlunda, och av publiksiffran att döma, ett mycket uppskattad inslag i Kalmars musikliv. Jag tror att de som valde Sanna Carlstedt och Söderport framför Marie Picasso på Palace var de stora vinnarna.

Visa Visor återkommer den 18:e april med Kjell Höglund och Johan Johansson, också detta arrangemang på Café Söderport. Det är tänkt att köra Visa Visor som ett återkommande arrangemang, ungefär som Crossroads gör. Vi ser fram emot fler härliga kvällar med visor på Café Söderport.

Kicki Karlén

Kalmar 2008-03-08