....................................
The Sounds på PalaceNär jag drabbades av Living in America första gången så bodde jag i Barcelona och det tog faktiskt ganska lång tid innan jag förstod att The Sounds var ett svenskt band. Living in America och The Sounds fick helt välförtjänt hårdrotation på MTV och alla spanska radiostationer, något som är få svenska band förunnat.

När The Sounds gjorde sin turneavslutning på Palace i Kalmar under långfredagen så var det första gången jag såg dem live. Jag kan inte säga annat än att jag är imponerad av det jag såg och hörde. Jag hade lyssnat in mig på deras skivor och hade faktiskt mina tvivel innan konserten. Det har hänt flera gånger att ett band som jag gillar på skiva inte kan leva upp till förväntningarna. Mina farhågor kom dock på skam redan i de första takterna på inledningslåten Painted By Numbers. Maja Ivarsson sjunger minst lika bra som på skiva och bandet lyckas dessutom med att låta både tyngre och mer intensiva live. Att Maja avhåller sig från att hamna i fällan med långa och pinsamma mellansnack är dessutom något som hon skall ha en eloge för.

Det enda missödet under konserten lyckades publiken på Palace stå för när de inte skickade tillbaka Maja upp på scenen efter hennes stagedive. Bandet gjorde dock inga misstag utan levererade en alldeles lysande spelning med en tung avslutning. När det gäller Majas intensitet på scenen så låter jag bilderna tala för sig själva.

Text: Nicolas Bredefeldt
Foto: Dennis Nilsson

Se bilder från konserten här >>>