....................................
Cat´s på Rosenlundska!


Foto: Kicki Karlén

Coverbandet Cat’s spelade på Rosenlundska källaren i helgen.
På fredagen var det inte så många besökare, men på lördagskvällen gick det inte att klaga på publiksiffrorna. Det var ganska fullt, det svängde rejält och var precis så gemytligt och trevligt som Rosenlundskas musikkvällar brukar vara.

Fenomenet med coverband är intressant. Rosenlundska källaren och Söderport har nästan varje helg någon form av livemusik, och det är ofta band som gör covers, dvs. spelar andra musikers låtar. Dessa band drar en viss form av publik, och om man inte har så stora krav kan det vara riktigt trevligt. Många som går ut gör det för att de vill ha trevligt, träff folk och lyssna på låtar de känner igen, kan sjunga med och ibland dansa. Coverband är en perfekt underhållning, ofta mycket skickliga musiker, mycket roligare och framförallt svängigare än en skivspelare, och det bästa av allt; man får ofta höra låtar man hade glömt bort att man vill höra…

Cat’s gjorde bra ifrån sig, ett coverband med duktiga musiker, Maria Hedlund på sång och ett mycket trevligt urval av låtar. Med andra ord ett utmärkt upplägg för en lyckad kväll. Vi tackar Cat’s, som förutom Maria består av; Anders Sjöström på gitarr, Paul Magnusson på sologitarr, Tomas Appelquist på bas och Thomas Ragnarsson på trummor, för en trevlig kväll.

icki Karlén

 

Bilder från kvällen finns på här >>>

Kalmar 2007-11-10