....................................
Sugarplum Fairy´s på Tiffany´s!

Kalmarcity.se träffade Sugarplum Fairy
inför spelningen på Tiffany´s...

Sugarplum Fairy´s
Foto: Dennis Nilsson

 

Karl Norén, sångare i Sugarplum fairy berättar att bandet låter som Oasis på speed.

- Vi är väl de enda i Sverige som gör det vi gör. Vår musik är rätt unik. Det är klassisk rock´n´roll och pop och det låter inte som Hellacopters eller Sahara Hotnights, det låter som Sugarplum fairy…

Han berättar att sammanhållningen i bandet är bra, men att det ibland blir grupperingar och då umgås man med den bandmedlemmen som man i den stunden tycker lite bättre om.

- Just nu gillar jag inte David så mycket, skrattar Karl Norén och vänder sig mot David Hebert som sitter bredvid honom i soffan.

Han förklarar att det är enklare på Turnéer utomlands då bandet alltid har en turnébuss med sovplatser, då kan man stänga in sig i sin lilla sfär och få vara ifred om man vill. I Sverige är det svårare, det avlånga landet inbjuder till många timmar i en minibuss, där de får sitta och stirra på varandra i flera timmar.  Framtiden ser ljus ut för Sugarplum fairy; de är halvvägs in i Sverigeturnén, ska dra vidare till de nordiska grannländerna och under tiden släpps skivan i ett flertal länder, däribland Japan och Kanada.

 

Hur har ni förändrats som band?

- Allting har utvecklats sen vi startade bandet. Vi är bättre nu rent musikaliskt, har fått mer erfarenhet och klarar att göra saker på ett smidigare sätt.

 

Hur är det att leva livet som rockmusiker egentligen?

- Att vara rockmusiker är som att få en förlängd ungdom. Du vet, en del brukar ju ta ett sabbatsår efter gymnasiet och det känns ungefär så; som om vi haft sabbatsår i fem år nu...

 

Lever ni upp till den så kallade ”rockmyten” ?

- Jag tror att alla lever ”rockmyten” någon gång, det kan vara i samband med en skilsmässa, universitetsstudier eller liknande. Vi skulle kunna leva ”rockmyten” varje kväll om vi ville, det finns gratis sprit, flickor och man skulle kunna slå sönder ett hotellrum eller två. Men när någonting blir så tillgängligt så blir det inte lika attraktivt längre. Det är inte ofta vi festar efter en spelning, det måste finnas en ganska bra anledning om vi ska göra det.

 

Bildspel från konserten >>>

 

Text: Robert Stenegärd