....................................
Standup Kalmar på Pipes Of Scotland


Foto: Dennis Nilsson

I lördags kväll samlades människor på Pipes Of Scotland för en kväll med musik, umgänge och framför allt för att njuta av de tre ståuppkomikernas David Waldfogel, Björn Johansson och Nicklas Perslows humor. När vi anlände till lokalen var stämningen hög och människorna var på bra humör. Konferencier för kvällen var ingen mindre än Fredrik Palmquist och även han verkade satsa på en karriär som ståuppkomiker när han titt som tätt skämtade med publiken.
Först upp på scen är Nicklas Perslow, endast 14 år gammal. Han bjuder publiken på sina erfarenheter kring dating. Han pratar även om sin mamma och om semestrar till Danmark och man kan inte hjälpa att bli småförtjust i den här killen som trots sin ringa ålder är hur charmig och rolig som helst. Jag hoppas innerligt att vi får se hans nuna i tv-programmet Parlamentet när åldern är inne.
Nästa att fånga publikens hjärta är Björn Johansson, en kille med stor potential och enormt mycket humor. Han tar sig igenom sin akt med ett leende på läpparna och han skämtar om det mesta, politik, sin familj och framför allt sig själv, utan att det blir för mycket av allting.
Sist men inte minst, David Waldfogel, en kirurg från Stockholm som även är komiker. Hur ska detta sluta undrade man och när han började berätta om sitt yrke och sjukvården i ren allmänhet så visste man att det skulle bli kanon. Han drog anekdoter om den amerikanska hitserien ”Cityakuten” och om skillnaderna mellan amerikanska och svenska läkare.
Nicklas, Björn och David är verkligen tre roliga killar och det fanns nog inte någon i lokalen som tyckte att det här var tråkigt rakt igenom. Jag gick i alla fall därifrån nöjd och glad. Jag rekommenderar verkligen att ni går och tittar och njuter av deras humor om ni får den möjligheten!

Zandra Pfäffli


Kalmar 2008-01-28