....................................
Slagsmålsklubben på Palace


I fredags uppträdde Slagsmålsklubben på Palace i Kalmar. Kalmarcity´s Martin Sjölander träffade bandet...

- Vi spelade här förra och första gången på Folkets Park . Vi sov i arrangörernas replokal där jag blev antastad av en syntbög, Joni däckade i duschen, Frej på en stol och så vidare. Dagen efter åkte vi till folkhögskolan på Öland och festa med folket där. Frej däckade och ramlade av stolen så skallen spräcktes mot väggen och blodade ner halva matsalsgolvet. Några fick panik och försökte hjälpa till. Han sattes åter på stolen och ramlade sedan av den igen med samma del av skallen hårt in i väggen. Sen kom en ambulans som Frej vägrade åka med, men han klarade sig ändå, berättar Hannes Stenström i Slagsmålsklubben om deras senaste spelning i Kalmar.

Det var drygt tre år sedan, nu är de här igen och denna gången spelar de på Stora scenen inne på Palace. De börjar nu få rutin på turnélivet efter 151 spelningar under 6 års tid. Det som började med några spelningar i hemorten Norrköping är nu spelningar på de flesta stora festivalerna i Sverige och även utomlands i Tyskland och Italien.
                                                                        
Varför gör ni det ni gör?
- Alla gör det faktiskt av helt olika anledningar har jag märkt. Själv gör jag det för att jag tycker att jag har nåt att komma med. Hade jag inte haft det och känt mig som en kopia med allt musikaliskt jag gjorde så skulle jag göra något annat. Tidigare har mycket av drivkraften också varit att det är roligt, det är det självklart fortfarande men vissa saker har blivit mer rutinmässiga och mer som ett vanligt jobb, men vi jobbar hårt på att få ändring på den biten, säger Hannes.

Musiken placeras i genren bit-pop vilket i allmänhetens öron låter som spelen på nintendo 8-bit. Den uppfattning som de flesta har av bandet är att samtliga medlemmarna gillar att spela tv-spel.
- Somliga gillar att spela tv-spel men själv har jag aldrig spelat tv-spel i mitt liv och jag har ingen plan på att börja, förutom efter döden då, säger Hannes.

Martin Sjölander

Kalmar 2007-10-12