....................................
Ny skivbutik i Kalmar

Den mysiga tillvaron i butiken gör att man känner sig som hemma bland skivorna, i lugn och ro kan man i eget tempo leta runt efter guldklimpar från 80-talets vinylplattor.
I butiken finns skivor i alla aspekter med allt ifrån dansband till punk och hårdrock.
Det som säljer bäst är hårdrocken, punken och 80-talsmusiken, nu får vi hoppas att alla vinylfantaster hittar hit, säger Chris Carlsohn med ett leende.
Hon berättar att sortimentet inte bara består av skivor, här finns även böcker. I hyllorna står mest skönlitteratur men där går också att hitta ämnen som geografi, mat och mycket annat smått och gott.
Här finns också tidskrifter av alla möjliga slag, mest musik och ungdomsskrifter men också serier.
Det är väldig roligt att sälja skivor, speciellt eftersom de har en emotionell betydelse för mig och jag kan relatera till dem, berättar Chris Carlsson och fortsätter vemodigt: Jag önskar att jag lyssnat mer på min far som bar på en enorm kunskap inom ämnet.
Affären håller öppet alla vardagar mellan 11 – 18, samt lördagar 11 – 15. Hennes ambition är att få verksamheten att gå runt och att ge alla musikälskare en butik där dem kan hitta det de letar efter. Jag kan rekommenda alla musikintresserade att bege sig till butiken och strosa runt bland det stora urvalet av skivor och böcker.

Text: Daniel Jönsson


”Chris skivor & böcker” ägs och drivs av Chris Carlsohn från Lindsdal. Då hennes far nyligen gick bort, tog hon beslutet att flytta butiken ”skivor och bokhörnan” från Oskarshamn till en källarlokal på Stensövägen 5B.

Foto: Robert Stenegärd