....................................
Kalmarcity.se besöker Rockhimlen!


Den Helsingborgsbaserade föreningen Rockhimlen arrangerade 13 till 14 juli för första gången Helsingborg Rock & Metal Festival.

Det vilar något djupt sympatiskt över medelålders män vars utseendemässiga förebilder av allt att döma måste vara Reeperbahn- luder.
Gudskelov finns det eldsjälar som insett detta.

I skuggan av dom stora drakarna Hultsfred och Sweden Rock har festivalsverige begåvats med ett nytt tillskott. Den Helsingborgs-baserade föreningen Rockhimlen arrangerade 13 till 14 juli för första gången Helsingborg Rock & Metal Festival. Ett evenemang som präglades av energi då man vid sidan av etablerade akter som Gotthard och CrashDïet samt veteraner som Zan Clan och Steevi Jaimz valde att släppa fram yngre och ofta osignade band. Dessa tog möjligheten vid strupen och gav järnet även om det emellanåt kunde vara glest framför scenen. Hårdrockssverige har en frisk undervegitation av nya band och det måste ses som en kulturgärning att ge några av dessa en scen. Band som göteborgska Savage Heart som i dagarna öppnar åt The Haunted hemstaden visade att s.k glam/sleazerock inte nödvändigtvis behöver betyda pop med elgitarrer. Bandet gick fram som en samplad bombräd över Bagdad och har garanterat framtiden för sig. Liksom festivalen de spelar på, trots att diverse skånska stadsfester uppenbarligen norpade åt sig en och annan besökare. Eftersom många av arrangörerna själva är musiker finns ett stort förtroende mellan dom och de uppträdande artisterna, många av dessa valde också att stanna på festivalen efter avslutad spelning och ströva fritt bland besökarna.
Bland de många bra spelningar som gick av stapeln bör nämnas CrashDïets, vars nye sångare Olliver(som fått det näst intill omöjliga uppdraget att ta över efter den i glam/sleazekretsar närmast helgonförklarade Dave Lepard)visar sig vara en av de mest dynamiska frontmän ett svenskt band kan uppvisa i år, 2007.
Schweiziska Gotthard, festivalens största namn, drar den största publiken och gör en mästerlig uppvisning av sin melodiska 70-talsinspirerade hårdrock. Sångaren Steve Lees hälsning till publiken får avsluta denna artikel ”I See Good People!”. Word.

Text: Krister Danielsson


Steevi Jamiz Band - Steevi Jamiz föredetta sångare i Tigertailz.


Savage Heart från Göteborg.


Crashdiet från Stockholm en av huvudakterna på festivalen..


Joacim Sandin basist i Bai Bang och Steevi Jamiz Band samt bandansvarig för Rockhimlen.- Foto: Jörgen Persson


Gotthard från Schweiz en av huvudaktörerna.