....................................
Rassle Punkrock 2008


Foto: Magnus Carlsson

Andra upplagan av Rassle punkrock gick av stapeln i Emmaboda den 22-23/8. Festivalen drog över 1000 besökare, vilket nästan är en fördubbling av antalet från förra årets festival.

Startfältet hade i år förstärkts ytterligare, och innefattade storheter, som The Business, Evil Conduct och Mad Sin. I och med att Augustibuller gick omkull i år, så kan nog Rassle punkrock etablera sig än mer, som södra sveriges bästa alternativa festival. Årets startfält Inehöll 23 band på 2 scener. Hade personligen inte möjlighet att närvara under fredagens spelningar, så det fick bli lördagens utbud för min del. Ännu ett bra initiativ av festivalledningen var att erbjuda ett öltält, vilket visade sig vara populärt. Man kan ju behöva väta insidan också när man är på festival. Utsidan av kroppen var svårare att hålla torr. Regnet föll under hela dagen, nästan utan uppehåll (klafs klafs). Trots oturen med vädret, så kom det alltså över 1000 personer till Emmaboda i helgen, fantastiskt roligt!! Får återigen ge en stor eloge till arrangörerna. Fenomenala bokningar och ett proffsigt utförande i all sin enkelhet. Lysande!!!

Bilder från
Rasslepunkfestivalen 2008 finns här
>>>

Läs även:

Emmabodafestivalen >>>

Arvikafestivalen >>>


Kvällen hade för mig två absoluta höjdpunkter, först men inte minst de holländska oi-hjältarna Evil Conduct. Deras sätt att förmedla klassisk arbetareklass oi, saknar motstycke för stunden.
De har just släppt sin senaste platta "King of Kings", och den är mycket bra. En kanonspelning helt enkelt! HAN, sångare och gitarrist i Evil Conduct berättar att de började att spela redan 1985, men problem med att få ut sin musik gjorde att de lade instrumenten på hyllan. Fanns dock lite demoinspelningar, som cirkulerade och gav bandet en viss kultstatus. Har sedan återstarten släppt tre fullängdare, som rekommenderas varmt (köp!!!).

Senare spelade ett av mina favoritband The Business, trots en annorlunda sättning ( som innefattade Tosh från Section 5) så blev det en bra spelning. Har haft glädjen att se The Business en fem-sex gånger, och det glädjer mig att se en betydligt piggare och kryare Micky Fitz vid mikrofonen. Har vid ett och annat tillfälle sett sliten och överförfriskad ut, men inte denna kvällen.
The Business levererar klassiker efter klassiker oi! oi! oi!. Konserten avslutas med den underbara "drinking and driving" riktigt bra humor (haha).
Tyckte redan förra året att startfältet var lysande, men nu var det ett strå vassare med en internationell prägel blev det en succe´.

Väl mött nästa år, tror och hoppas att Rassle punkrock återkommer med ett lika imponerande arrangemang nästa år. "Keep the faith punks and skins"

Thimmy Svensson