....................................
Rasslepunkfestivalen


Foto: Magnus Carlsson

Äntligen!!! En lokal festival för alla punkare, skins och psychos. Med undantag för en mindre tjuvstart på fredagskvällen, så var det lördagen, som gällde.

Med start under tidig eftermiddag till in på det nya dygnet, så strömmade det punkrock i olika former över nejden. Det blev Unit Lost, som fick det tvivelaktiga nöjet att inleda lördagens spelningar. En ganska liten skara hade sökt sig till stora scenen för att se bandet. Tyvärr var de mer än lovligt otajta för dagen, en mer eller mindre misslyckad spelning av ett annars mycket bra band. Hoppas att jag får nöjet att se dem när de har en bättre dag. Framåt tidig kväll var det dags för ett av sveriges svängigaste ska-band The Liptones att kliva upp på stora scenen. Det var en mycket angenäm upplevelse, härligt driven ska med gott blås.

Bilder från
Rasslepunkfestivalen finns här
>>>

Publiken trivs och stämningen är god, trots det kylslagna blåsiga vädret.
När skymningen lagts sig över Emmaboda, så var det tid för Göteborgs oi-kungar Perkele att äntra scenen. Tillströmmningen av publik har ökat under kvällen, och många har sökt sig till stora scenen för att njuta av bandets "goa" oi!. De spelar en ganska ren oi med "singalongrefränger" vilket också hörs från publikleden.
 Med pondus och skicklighet genomför de en mycket bra spelning, som går hem lysande hos åskådarna. Enligt mig kvällens absoluta höjdpunkt, musik av, med och för arbetareklassen.
Näst sist på programmet står de för året 20-årsjubilerande Kurt Olvars Rebeller för underhållningen. Lite förvånad, och besviken konstaterar jag att de har placerats på den lilla scenen. Tycker nog att bandet förtjänar att ses av en större publik, speciellt efter deras senaste skivsläpp, en skiva som håller hög klass rätt igenom. Hur det nu än är med den saken, så gör K.O.R. ingen besviken, en som vanligt väl genomförd spelning, som präglas av spelglädje och passion för musiken. Med en lika bra uppföljare till cd´n"häng dom högt", så kan de nog räkna med en betydligt större skara fans över landet.
Festivalen avslutas vid midnatt av de "gamla" punkrävarna Asta Kask. De har sedan återföreningen för ett par år sen, släppt en cd, och spelat på ett antal festivaler runt i riket. Kul för framför allt de yngre punkarna att få se ett av banden från förr, så att säga. De avslutar festivalen med en habil insats.
Känner att jag villl ge arrangörerna en eloge för ett väl balanserat startfält på festivalen. Trots det som sagt lite kyliga vädret, så värmer det i själen att även våra subkulturer får en plats i det lokala musiklivet. Själv lämnar jag festivalen trött och myggbiten, men med ett leende på läpparna.
Ser verkligen fram emot ett Rasslepunk 2008.

Thimmy Svensson