....................................
Men in Black på Söderport


Foto: Kicki Karlén

Vem har sagt att präster är tråkiga?

Prästerna från domkyrkan, Men In Black, rockade verkligen loss på Café Söderport på fredagskvällen. För första gången på länge satt det en skylt på dörren; fullt. Det var fullt, det var varmt, det svängde och gungade och publiken var med på noterna. Musiken var en blandning av rock och blues, mycket skickligt framförd av Christer Munther på Piano, Anders Johansson på gitarr, Sonja Johansson på bas och Gabriel Richert på sologitarr. De turades om att sjunga.

Det var länge sedan jag hörde något så rivit och bra, men ändå var det tajt.
Ryktet hade föregått denna spelningen för Christer Munther sade att musikintresserade innan spelningen hade ringt ner Söderport. Dessutom var det fri entré, men jag tror säkert att det blir lika stor publik även om det kostar pengar.

Ibland är det synd att inte fler får plats, men samtidigt så är den lilla lokalen mysig precis som den är.

Bandet har gjort en spelning tidigare, på Monokrom för en sittande publik. Jag har svårt att tänka mig det här bandet spela för sittande publik, det gick inte att vara stilla när det var ett sådant ös från scenen och det var tydligt att publiken uppskattade musiken. Det var allt annat än tråkigt, jag hoppas innerligt att de kommer igen snart!

Bilder från kvällen finns här >>>

Kicki Karlén

Kalmar 2008-03-15