....................................
Kuriosa gungar loss


Foto: Kicki Karlén

På fredagen spelade Landskronabandet Kuriosa på Söderport. Det var i det närmaste fullt hus, det var varmt, svängigt och gemytlig stämning. Bandet spelar egenkomponerad reggae, med texter som sångaren Micke Mick framför på bredaste skånska med god hjälp av Therese Sörensen som körar.

Arrangemanget ordnades av Öland Roots klubb Baktakt. Musikaliskt fanns inte mycket övrigt att önska, båda gitarristerna Christian Bagan och Pero Bergman skötte sig med den äran, Trumslagare André Ivarsson och Matej Beneseck på klaviatur gjorde bra ifrån sig, och den nya basisten, Linus Sörensen, som var på sin första spelning någonsin, skötte sig utmärkt.

Det svängde, det var tajt och publiken sjöng med i flera av låtarna. Min favorit blev låten Galet och Vridet, som går att höra på bandets hemsida www.kuriosa.eu Låtarna lät olika, det var ombytligt att höra och Micke förklarade det med att de är tre i bandet som skriver låtar, ibland han själv, ibland gitarristen Bagan eller trummisen. Jag kan lova att det var allt annat än tråkigt!

Det var varmt, det var svängigt publiken roade sig kungligt, med andra ord kanske det bästa man kunde välja att göra i Kalmar den kvällen. För en stund kunde vi glömma höstkylan och mörkret därutanför och bara ha trevligt.

Bilder från kvällen finns på här >>>

Kicki Karlén

 

Kalmar 2007-10-26