....................................
Kama Roots på Söderport


Club Live, studiefrämjandet i samarbete med Café Söderport, ordnade på onsdagskvällen en mycket uppskattad spelning. Kalmarbandet Kama Roots bjöd på reggae. Det var sväng, det var fullsatt och publiken uppskattade musiken.

Kama Roots består av Marcus Törnberg på trummor, Andreas Söderberg på gitarr, Simon Petersson på bas och Hugo Worland Helander på sång. Grabbarna har känt varandra länge men det här bandet har bara funnits i en dryg månad.

Några av medlemmarna har spelat ihop tidigare i ett annat reggaeband, men den här sättningen är ny. Deras musikaliska insats var imponerande, det var tajt och samspelt och svängde rejält De har spelat i många år, och lyssnar mycket på reggae som t ex Sizzla, Nicodemus och AC Campbell. Några texter var på svenska, trevligt, men jag var mest imponerad av gunget och spelglädjen. De här grabbarna kan, och jag hoppas vi får höra dem igen snart.

Club Live har sin nästa spelning på Söderport den 14e november. Då spelar två band, MS från Emmaboda och The York från Kalmar. Samtidigt drar Studiefrämjandet snart igång Rockkarusellen. 30 band ska få spela och det gäller att anmäla sitt band i tid. Anmälan sker på www.rockkarusellen.se   Alla band och musikstilar är välkomna och deltagande band garanteras minst tre spelningar.

Musikintresset i Kalmar florerar, nu i helgen bjuds det livemusik bl a på Söderport och Rosenlundska källaren, sista helgen i oktober är det Irländsk festival och blueskväll på Söderport. Så det finns mycket att välja på och vi som bara vill driva omkring och lyssna är de stora vinnarna.

Kicki Karlén

Kalmar 2007-10-10