....................................


 

 Full fart med Kalmarrevyn

Årets föreställning av Kalmar Revyn fick namnet ”Full fart”. Precis som namnet antyder är det vad som möter oss när vi under fredagskvällen tar del av showen. Bakom revyn står föreningen ”Mycke Nöje”  Full fart håller en god revyklass. Mycket av materialet känns färskt och genomarbetat. En revyföreställning bör få plats med många olika ingredienser. De största lokala händelserna, samhällsparodier, stand-up komedi, integrera med publiken. Årets Kalmarrevy lyckas balansera mellan de olika teman på ett trevligt sätt och ”Cultbandet” ser till att tempot är högt med få döda stunder. De dansnummer som Mycke Nöje levererar i föreställningen byggs upp av en fantastisk koreografi och är enligt mig kvällens stora behållning.

Den sketch som lockar mest skratt från publiken är en modevisning med blöjor. Mattias Sundhén och Martin Rydell i tygblöja respektive snibb-blöja gör en storstilad succé. De lokala vinklarna är självfallet kineserna, som belönas med ett dansnummer och även om numret håller hög klass tycker jag att avsaknaden av humor bara ger en känsla av att de gjort något påtvingat för att få med denna stora händelse, men det är inte roligt! Roligt är däremot den akrobatiska föreställningen ”Great Balls of Fire”, där är det otroligt mycket puls och magiska rörelser. Martina Sundéns monolog när hon gått in i väggen är ett underfundigt inslag där hon driver med stereotyper. Det funkar alltid och publiken är med på noterna!

En och annan sketch känns malplacerad men helheten består och det värmer hjärtat att en kall januarikväll få värma upp blodet med ren och rak humor. Jag tycker att årets Kalmarrevy håller en hög klass och endast om man är petig finns det små skönhetsfläckar som inte riktigt platsar. Ensemblen förtjänar verkligen de stående ovationer som publiken belönar dem med…

Text: Robert Stenegärd
Foto: Dennis Nilsson