....................................
Jitterbug på Kalmar Teater


Musikteatern Jitterbug är en omarbetning av musikalen Dåliga mänskor som är baserad på romanen med samma namn av Mary Andersson.

Det är sensommar i Stockholm och året är 1943. Flickorna Mackie och Lillemor har precis fått arbete på senapsfabriken. Jobbar man på senapsfabriken tillhör man de "dåliga människorna" som har de tunga och tråkiga arbetena. Trots det så är ivriga att komma in i vuxenlivet och ser fram emot första lönen. Första lönen som ska gå till dansskorna som hägrar i butikens skyltfönster. Skorna som ska göra det möjligt att vinna helgens danstävling på Nalen. Danstävlingen som är ljuspunkten i en annars grå och trist verklighet med ständiga tidningrapporter om det pågående kriget.

Kontrasterna mellan den grå vardagen och flärden och festen på nöjespalatset finns med under hela föreställningen och bjuder på härliga tempoväxlingar. Eleverna från Ölands folkhögskola framför den gripande musikalen på ett engagerat och proffsigt sätt och lämnar nog inte många oberörda.

Jitterbug inleder våren på Kalmar teater och hinner man inte köa i teaterbaren under pausen kan man alltid springa över till Krögers som lägligt öppnar för våren just idag.
En ypperlig kombination en tidig vårkväll i Kalmar...


Text & bild: Dennis Nilsson
Kalmar 2007-03-16

Fotnot: I skrivande stund finns biljetter kvar så missa inte föreställningen...