....................................
Gökboet på Kalmars Teater


Idag spelas Gökboet på Kalmars Teater. Det är Ölands folkhögskolas musikallinje som har satt upp pjäsen. Teatergruppen har arbetat med pjäsen sen i januari och är nu klara för premiär.


- Det är väldigt kul att få komma hit och arbeta med en så professionell lokal, säger Adam Kanpsjö, som spelar Rebecka och Nattvakten i pjäsen.

Gruppen har gått ifrån den ursprungliga historien och alla intagna på mentalsjukhuset är kvinnor. För er som känner till Gökboet sedan tidigare minns säkert den mentalt sjukt pasienten som tror att han är uppspikad på ett kors. Det är den rollen som Adam spelar, omdöpt till Rebecka.
- Man är ju lite av en amatör men i och med lokalen och ljussättningen känns allt mycket riktigare. De sista repetitionerna har verkligen gått bra, säger Adam.

När jag själv sitter med på generalrepetitionen under tisdagen är det inte lätt att inte bli hänförd av skickligheten hos skådespelarna. De spelar alla väldigt bra och sångerna är helt sagolika.

Efter pjäsen samlas skådespelarna för genomgång. Musikteaterläraren Thomas Forsell håller i genomgången, han står med en bunt papper med ändringar och finslipningar som ska sitta under kvällens sista repetition.
- Det är verkligen kul att se hur mycket ni har vuxit sedan vi började arbeta med pjäsen, riktigt bra! säger han och jag kan inte annat än hålla med, det är riktigt bra.

Tomas Andersson

tomas.andersson@kalmarcity.se

Kalmar 2008-03-14