....................................
Familjen spelade på WishMusikbyrån handlade den 6:e april (Repris ikväll SVT2 kl 19.30) om svensk electronica och dess koppling till Hässleholm. En av de artisterna som programmet handlade om gästade Kalmar och Wish på Söderport för en spelning i påskhelgen. Johan T Karlsson som går under aliaset Familjen spelade inför ett fullsatt Söderport.

Jag snackade lite med Johan innan han började spela och vi började direkt diskutera olika band och influenser. Utan att tveka nämnde Johan fyra av sina favoritband: Stone Roses, Depeche Mode, Joy Division och Kraftwerk. Jag måste medge att det känns ganska ovanligt att träffa folk som så snabbt kan lista sina favoritband... själv måste jag oftast tänka till en bra stund innan jag kan prestera mer än ett band.

Johans utsrålade samma säkerhet när han diskuterade sin egen musik. Han berättade att han efter sin första EP upptäckt svårigheten att spela låtarna live och tagit hänsyn till detta när han skrev låtarna till sitt debutalbum "Det snurrar i min skalle". Detta märktes tydligt när man såg Familjen på scen, för det var länge sedan jag såg en enmansakt funka så bra live. Det var tajt, bra röj, både på scen och av publiken. Familjens spelning på klubben Wish är dessutom bland det bästa jag har sett live på väldigt länge överhuvudtaget.

Om man gillar electronica och bor i närheten av Kalmar så missade man verkligen något om man inte var på Wish på Påskafton.

Text: Nicolas Bredefeldt
Foto: Dennis Nilsson

Vill du se snygga videos och lyssna på bra låtar ska du besöka Familjens sida på myspace: www.myspace.com/familjen.