....................................
Hösten går i kärlekens tecken på Byteatern


"In i det röda" och "Måttlösa hjärtan" är en tvådelad föreställning som ger oss en mängd infallsvinklar till vår käraste lek, kärleken! Först ut möter vi två skådespelare som arbetar i en enkel men finurlig scenografi bestående av bokhyllor och böcker i olika skepnader.

Med texter av kända författare som behandlar ämnet kärlek och relationer blandas det in videoprojektioner och suggestiv musik. Stundvis skapas magi i det lilla formatet och föreställningen griper tag. Publiken sitter ibland helt tyst i eftertänksamhet eller skrattar gott åt finurligheterna, man hör även kommentarer som "Ja precis, så e´ de´!".

Efter paus sitter publiken i caféet utanför spellokalen och får där träffa Anna Lahmer som ackompanjeras av Attila Gracza i nästa del av föreställningen. Anna sjunger franska chansons i svensk översättning samt en del svensk kärlekslyrik och hon ger kvällen det där extra lyftet. Annas utstrålning och tolkningar ger sångerna den styrka och sprödhet de behöver för att gripa tag i lyssnarna. Kemin mellan Annas sång och Attilas pianospel är påtaglig och man kan gå från byteaterns lokaler med "må bra känslor" hela vägen hem.

 

Joakim Sandberg

Kalmar 2007-10-15