....................................


 

 Boat Club på Söderport Café


I fredags spelade elektropopbandet Boat Club på Söderport. De två medlemmarna Andreas Christakis, 22, och Magnus Wahlström, 25, kommer från Lindome utanför Göteborg.

Runt elvatiden smög sig duon upp på scen för att framföra sina låtar. Andreas stod för skönsången och skötte samtidigt beatsen på datorn. Magnus spelade gitarr och tillförde drömlika vibbar till soundet. Söderport var välfyllt och den månghövdade publiken verkade gilla musiken. Efter spelningen tog vi ett snack med bandet och ställde några frågor.

Hur känns det efter spelningen?
Fantastiskt, det var många glada människor. Kul att så många lyssnade, väldigt roligt. Gustav (en av arrangörerna) sa att det aldrig varit så mycket folk här förut, säger Andreas.

Hur skulle ni beskriva er musik?
Som en kompott av drömmar och rytmer. En blandning av bådas inspiration. Folk som lyssnar på oss tycker att vi liknar The Embassy men det tycker inte vi, säger Magnus och skrattar.

Vad är det som driver er?  
Ångest och kärlek. Vi gör musik för att klara av allting annat. Vi har inga mål, vi vill bara göra musik. Vi lyssnar på musik där vi kan hitta en annan verklighet. Sen vill vi återskapa en känsla av det vi lyssnat på i vår musik.

Varifrån får ni inspiration?
Brittiskt 80-talsmusik och elektronisk musik. Annars har vi Göteborg på sommaren, Röda Sten och hamninloppet. Det är fräckt för till vänster ligger slitna lagerlokaler och på höger sida är det lyxkåkar. Pet Shop Boys och Joy Division är några viktiga band. Kan man sin Joy Division kan man resten av inspirationskällorna.

Hur ser framtiden ut?
Vi släpper en EP i dagarna i England. Vi hade hoppats få med oss några att sälja men vi har inte fått några än. Det är lite roligt för vi har skivkontrakt med en kille vi aldrig träffat. Han kontaktade oss via MySpace. Vi trodde att det var en tjej först men tydligen så är Alistair ett killnamn för man får bara fram bilder på killar när man googlar på det namnet.
– Vi har några spelningar framöver och efter det tänkte vi ta en paus i ett halvår, säger Magnus.
– Nej, det ska vi inte, säger Andreas.
– Jomen lite i alla fall. Sen börjar vi nog jobba på nästa skiva, säger Magnus.

Jonas Bengtsson och Jonas Hansson

Foto: Dennis Nilsson

Publicerad 2007-02-11