....................................
Fantastisk Blueskväll på Söderport


Foto: Kicki Karlén

På lördagen spelade Thorbjörn Risager med sitt band på Söderport. Arrangör var Crossroads i samarbete med Söderport, och det var en lyckad satsning för det var slutsålt.

- Det är kul med så mycket folk trots att det krockar med Bo Wilson på Rosenlundska, sa Kjell Wikström, som är en av eldsjälarna i bluesföreningen Crossroads.

Thorbjörn Risager kan det här med blues, det här bandet bildades 2004 och år 2006 blev de utsedda till årets bluesnamn. De spelar en glad och svängig blues, med mycket känsla och härliga toner. Med i bandet finns Peter Kehl på trumpet och Kasper Wagner på saxofon, och dessa två herrar gjorde lysande insatser både som blåsare och på diverse taktinstrument.

Basisten Sören Böjgaard såg till att det svängde ordentligt och trummisen Martin Seidelin gjorde ett trevligt solo på sina trummor. Scenen på Söderport är ju lite trång för ett sådant här stort band, men även om vi inte såg honom så hördes Emil Balsgaard på piano, och Thorbjörn Risager själv spelade gitarr och sjöng.

Alla som tycker att blues är stillsamt och tråkigt har missat det här bandet. Det var fart och fläkt alla tre seten, och även de lugna låtarna svängde med dessa eminenta musiker. Publiken roade sig och en del kunde inte låta bli att ta några danssteg, det var trångt framför scenen och det var många som njöt av musiken, vilket märktes på en samstämd begäran om extranummer.

Jag måste rent personligen säga att det här är den absolut roligaste livespelning jag har hört på länge. Skickliga musiker, tajt spel, bra med sväng, glada människor runt omkring, vad kan man mer önska sig? Tack Crossroads för ett fantastiskt arrangemang!

Bilder från kvällen finns på här >>>

Kicki Karlén

 

Kalmar 2007-10-27