....................................
Klämman & Bulten - sista sommaren


I onsdags var det premiär för årets sommarteater i Bastionen. Klämman och Bulten är tillbaka med nya och gamla bekanta.

Elvis och Mellis är i USA, Bulten är tillsammans med moster Eva och Klämman och Ankan har huset för sig själva men ägnar kanske inte varandra tillräckligt med tid. Med slentrian i i förhållandet är det lätt att låta sig lockas av frestelser och mindre seriösa affärserbjudanden.

Karaktärerna är underbara i samspelet och förvecklingarna avlöser varandra i högt tempo utan att spåra ur. Ett uppskattat grepp i pausen blir det när publiken bjuds på korv och mos med tillhörande Pucko. Vill man ha starkare drycker så har baren fullständiga rättigheter.

I andra halvan fortsätter handlingen att utvecklas och bjuder dessutom på några musikaliska lappkast som inte borde höra hemma i den här typen av föreställningar men det fungerar och överraskar.

Efter föreställen hördes många superlativ bland publiken. "Otroligt bra!", "Hur har de kommit på allt?", "Hahaha, det var för jäkla roligt." var några av kommentarerna som hördes på Södra Vallgatan efter föreställningen.

Klämman och Bulten - sista föreställningen knyter samman föregångarna men det är absolut inte nödvändigt att ha sett tidigare föreställningar, karaktärerna är lätta att lära känna och ännu lättare att gilla.
Se till att se den innan sommaren är slut - det är den värd...

 

Missa inte
bildspelet >>>

 

Text & foto: Dennis Nilsson


Klämman himself


Bulten har big business på gång


Vems är Vicky egentligen?


Ser värre ut än det är?


Känn på stenarna...