....................................
Ballygarrets på Söderport!


Foto: Dennis NIlsson

The Ballygarrets spelade i fredags för en stor publik på Café Söderport.

Som vanligt var det svängigt, irländska sånger framförda av skickliga musiker. Johan Malmström på sång gjorde bra ifrån sig, både med irländsk accent och på småländska när bandet bjöd på irländska toner med texter från Hultsfredstrakten.

Låtvalet var ett upplägg för en lyckad afton och vi fick bl annat höra; Road to Athy, Mountain Dew, Wild Rover och min favorit Rattlin’ bog. Ren stämsång blev det på Chandliers Shop och att sjunga stämmor är något som de här grabbarna behärskar, speciellt basisten Richard Ekström är duktig på att lägga stämmor samtidigt som han håller takten och svänget igång på sin bas med hjälp av trummisen Jörgen Sjöwall som hade lagom mycket trummor med sig för att det skulle låta bra.

Pär Israelsson spelar gitarr och sjunger, och hans paradnummer är klassikern från snövit: Jag fångade en räv idag och publiken jublade till detta framförande.

Jörgen Dudde Astner spelar banjo och dragspel och ger bandet lite extra folklig framtoning med detta. Johan Israelsson spelar fiol med den äran, han är riktigt duktig och får det att svänga rejält.

Det här var absolut en av bandets bättre spelningar, publiken roade sig kungligt och det var glada miner överallt. Vill ni ha en fantastisk kväll med sväng och glädje så ta reda på när The Ballygarrets spelar nästa gång och gå dit, det är ett band som spelar glad musik, drar trevlig publik och mycket mer än så kan man inte önska sig en kväll på stan.

Kicki Karlén

Kalmar 2007-12-15