....................................
Springbreak med April Divine


April Divine med pristagaren Carolina Holm (se kommande artikel) och sponsorn Håkan Rosenstam från Keetch

Springbreakpubliken har ingen anledning att klaga på vädret. Solen har förvisso varit närvarande ett bra tag men dagens event lyckas ändå signalera att nu är det ingen chans i helsike att vi får se snö igen på ett bra tag.  Inte på våra breddgrader i alla fall.

På tal om breddgrader så har Örnsköldsviksbandet April Divine tillbringat 12 timmar i turnébussen för att nå Kalmar och spelningen på Springbreak.  Det är ganska länge, gott folk.  Jag ser dock inga sura miner över detta faktum.  Kanske är det för att norrlänningar är vana vid långa avstånd till skillnad från kalmariter som ytterst ogärna lämnar sin kära metropol.  Om dom här norrlänningarna är vana vid avstånd vet jag inte, men om inte annat så kommer dom bli det.  Under de kommande veckorna kommer bandet att spela i såväl Göteborg som Sundsvall och Motala. Även Östersund och Linköping kommer att få besök av bandet. Och det är bara början på listan.
- Det är mycket spelningar, kors o tvärs! Ska man inte klaga på, säger bandets sångare och gitarrist Jocke, efter att ha avslutat spelningen.

Jag läste i er blogg att ni laddat upp med filmerna Wedding Crashers, Anchorman och Rovdjuret inför resan ner, hur frisk i huvudet blir man av den kombinationen?
Haha! Inte ett jäkla dugg! Alldeles utmärkt sätt att fördriva tiden på!

Vi fastnar en stund i filmdiskussionen och när det kommer fram att både undertecknad och April Divine- sångaren ser Will Ferrell (Saturday Night Live-profil och huvudrollsinnehavare i filmen Anchorman, om ni inte visste det..) som ett komplett geni seglar samtalet iväg och jag får påminna mig om att jag faktiskt ska göra en intervju.

Kändes det bra att spela i Kalmar?
Skitkul! Det var en bred publik, lite hela familjen över det hela, man får ta det som en utmaning och det gick bra, tycker jag!
På dagens spelschema står alla banden uppradade med tider och presentationer, i princip alla har långa utläggningar och flashiga beskrivningar men om er står det bara ”Spelar bra rock”. Kommentar?
Haha! Jävligt kul.
En komplimang så god som någon, aye?
Jo.
Hur skulle du själv kategorisera er musik?
Resultatet av vad vi lyssnar på, vad vi lyssnat på; bra amerikansk rock.
Ganska mycket Seattle?
En hel del.

April Divine är något av ett unikum sett ur den synvinkeln. Det är relativt ovanligt att svenska band följer i spåren av just denna amerikanska rocktradition.  De verkar i en genre som i skrivande stund är the shit i Det Stora Landet i Väst, det är dock ingen medveten strategi från bandets sida då Starf*ck, som senare skulle byta namn till April Divine bildades redan 1998.  Sedan dess har det rullat på och bandet ger ett ytterst professionellt intryck, professionellt i ordets positiva bemärkelse. 
Så till alla som var på Springbreak - kom ihåg var ni såg dem.  Singlarna "Almost Famous" och "Let Me Go" står shoulder to shoulder med det bästa i genren, de här lirarna kan rulla långt.

Text: Krister Danielsson

2007-05-27