....................................
Poor Favour underhöll på KARMA-banketten


Studentkårens arbetsmarknadsdag - KARMA - i onsdags avslutades med en spelning av bandet Poor Favour på Corehouse. Alla studenter som varit med i arrangemanget och alla utställare från de olika företagen var inbjudna på banketten. Under middagen bjöds de närvarande på underhållning signerat studentvärlden. Det var lekar, sånger, spex och uppträden. Kvällens sista programpunkt var synth-popbandet Poor Favour.

Poor Favour består av tre killar som studerar journalistik på högskolan. Det är sångaren Daniel Thörnblad, Marcus Fransson på synth och Martin Sjölander på gitarr. De spelar modern, nyskapande och radiovänlig pop.
Den 14 februari i år hade de releasefest på Klubb Svanen i Göteborg där de lanserade sin debutskiva, EP:n Facing Silence. De är även med på Studentradion Shore:s "Heta Listan" för ny musik.
- Vi är väldigt nöjda med EP:n. Nu arbetar vi vidare med nya låtar och siktar på att komma ut mer och spela på vårens och sommarens fester och festivaler. En spelning i Stockholm är också på gång, säger Daniel.
Under kvällens spelning var responsen inte riktigt vad bandet hade hoppats på. Poor Favour spelade bra men ett försenat bankettschema gjorde att roddarna började plocka undan bord och en del av gästerna började bege sig av samtidigt som bandet gick på scen och började spela. Men trots det var bandet på gott humör när de efteråt stod och sålde skivor vid ett bord.
- Alla spelningar kan inte gå lika bra som på releasefesten, men jag tyckte att vi spelade bra. Synd att vi blev så försenade, säger Martin. Samtidigt förklarar han för en tjej som kommit fram hur man beställer skivan på internet.
- Även om allt inte riktigt gick som vi hade hoppats är jag nöjd. Det känns att vi lämnat demo-stadiet och att allt är mer på riktigt när folk man inte känner kommer fram, säger att de tyckte att vi var bra, och vill köpa skivan, säger Martin.
Poor Favour ligger fortfarande i startgroparna men bandmedlemmarnas höga ambitionsnivå och energi går inte att ta miste på. Fortsätter de bara att spela lika bra som under onsdagen och har mer tur med publiken kan de mycket väl komma att slå igenom på riktigt.

www.myspace.com/poorfavour
www.bandshirt.se

Text & foto

Tomas Andersson
tomas.andersson@kalmarcity.se

Kalmar 2008-03-06