....................................
Mönsterås bluesfestival 2008

Blues Treat
Blues Treat

Ett solstrålande Mönsterås hälsade på fredagen besökarna till årets bluesfestival välkomna. Storgatan lockade besökare när bl a det lokala bandet Blues Treat spelade. Det var häftigt, tungt och samspelt, och jag kan hoppas att resten av banden lever upp till den standarden. Blues Treat är en trio, bröderna Magnus och Martin Lind (bas och gitarr) från Mönsterås tillsammans med Håkan Vendegren på trummor ifrån Ålem.

När jag strosade gatan fram hördes lockande toner av jazz och inklämda mellan två hus stod ett sjumannaband och spelade. I Mönsterås är musiken på gatan en tradition, och många tycker det är det bästa inslaget på hela festivalen. White Socks Jazz Band som bestod av: kontrabas, trummor, trombon, trumpet, banjo, keyboard och klarinett var ett trevligt inslag bland den tyngre bluesen och de gjorde en mycket vacker tolkning av det gamla örhänget Summertime.

Som sagt en lovande start på festivalen, om vädret håller i sig och klassen på musikerna är den förväntande kan det här bli hur trevligt som helst.

Kicki Karlén

Kalmar 2008-05-31

White Socks Jazz Band
White Socks Jazz Band

 

Läs även artikeln
Blues & Roots >>>