....................................
Livelihood spred kärlek i Kalmar


Fullsatt, trångt och svettigt var det när premiären av klubben Baktakt drog igång på Söderport. Men det hindrade inte publiken från att dansa nonstop till det tio man starka reggaebandet från Stockholm. Det var gung från första trumtakten till sista trombonblåset.


– En gång till, en gång till!, krävde publiken efter sista låten.
Och mer blev det. Bandet rev av två nya låtar utan paus.
– Det finns så mycket kärlek här inne. Tack Kalmar! sa sångerskan Isabel Sandblom innan hon och resten av bandet gick av scenen och tog del av festen.
I garderoben var det också fullt. Tjocka vinterjackor översvämmade hatthyllan, trassliga halsdukar täckte över blomkrukorna, och vantar låg på hög på golvet. Här inne behövdes de inte mer. Här inne var det sommar.

Det är en av de fyra arrangörerna för reggaefestivalen Öland Roots, Johan Grusell som anordnar klubben. Han var själv mycket nöjd med kvällen.
– Det har varit mycket folk, runt 200 personer. Det märks att det finns ett behov av det här i Kalmar, säger han.

Efter spelningen började en i bandet spela skivor för de mest danssugna, och festen fortsatte till klockan ett på natten.
– Vi dansade hela tiden, säger Mila Gola Singh och Julia Hörlin från Oskarshamn.
Ytterligare tre kvällar med Baktakt är planerade till våren, och klubben kommer antagligen att fortsätta även till hösten.


Text & Bild: Ingrid Folkesson

Publicerad 2007-03-08