....................................
Lars Demian på Söderport


Söderportscafe´t hade celebert besök i fredags. Musikföreningen Visa Visor lyckades locka hit Lars Demian, som inte spelat i Kalmar sedan 1991. Det var enligt min mening verkligen på tiden att han återvände.


Spelningen var slutsåld redan i förväg, och hade det funnits utrymme för fler, så vet jag med säkerhet att det sålts fler biljetter. Tyvärr blev flera av mina vänner utan biljett (150 max på söderport).

Vi som hade glädjen att få se och höra Demians uppträdande, kunde skatta oss lyckliga. Lars Demian var denna kväll, som de gånger förr jag sett honom, glad, rolig och sympatisk. Han har ju en diger låtproduktion att välja ur, från debuten "pank" till det senaste alstret " välkommen hit". På skiva spelar han med uppbackning av ett band, men ikväll endast i sällskap av en gitarr och ett piano. Det fungerar bra det också.

Melodierna var en blandning av gammalt och nytt, möjligen med en liten övervikt åt de äldre låtarna. Hans ganska melankoliska sånger är trots allt ganska ofta kryddade med en härlig och mörk humor. Publiken trivdes storartat och sjöng med allt som oftast. Lokalen var verkligen packad, och det var högt till tak. Lars Demian verkade trivas och körde, som vanligt, med lite mellansnack, som gick väl hem. Alla närvarande Demian-fans fick vad de behövde. Förhoppningsvis var det även några oinvigda där, som fattade tycke för denna fantastiska musiker.

Fick möjligheten att ta ett par ord med honom efter konserten, sympatisk är bara förnamnet, han är jordnära och klok. Kan inte nog hylla denna man. Jag anser att han förtjänar all framgång med sin annorlunda viskonst, så jag säger bara "Lycka Till" Lars Demian.

Thimmy Svensson

Kalmar 2008-09-08