....................................
Johan Lilja och Dom Där på Söderport


På fredagen var det dags för Visa Visor att återigen arrangera en musikkväll på Café Söderport.

Först ut på scenen var Johan Lilja och Dom Där. Kalmarkillen Johan Lilja imponerade stort med egenhändigt skrivna låtar. Testerna var väl värda att lyssna på, visdomsorden avlöste varandra, och som textskrivare kan man knappast lyckas bättre. Musiken var energisk, det svängde och ett nästan fullsatt Söderport var med och klappade händer och gav ovationer.

Det märktes att framträdandet gick hem hos publiken. Tillsammans med skickliga musiker från gruppen Gaia; Martin Johansson på sologitarr och körsång, Jonas Gustavsson på trummor och Simon Josefsson på bas svängde det ordentligt. Emelie Olsson och Johan Lilja har också bandet Fall into Oblivion. Emelie var riktigt duktig på att köra, och sjöng också en sång.

Det var tajt, samspelt och riktigt energiskt, det var tempo och ett rutinerat framförande som överraskade då det var bandets första spelning. Jag hoppas vi får höra mer av Johan Lilja och dom där, och ser fram emot deras första skiva.

Kvällen avslutades av Frans Haraldsen, kanske lite olyckligt för honom att ensam med en gitarr ta över efter ett sådant svängigt band. Han skojade och sjöng små roliga visor, riktigt duktig men kanske lite för många visor på rad med samma tema.

Vi tackar Café Söderport för ännu en mycket lyckad kväll och ser fram emot nästa arrangemang.

Kicki Karlén

Kalmar 2008-05-09


Frans Haraldsen


Johan Lilja

Och Dom Där

Läs även: FRANS HARALDSEN och JOHAN LILJA & DOM DÄR kommer till Söderport den 9 maj >>>