....................................
Frontback åter på The Rock


För tredje gången på ett år stod det Grönskåra- och Växjö-baserade bandet Frontback på The Rocks’ scen.

Mycket har hänt sedan första gången då den nuvarande sättningen av bandet var alldeles färsk.  Den här kombon, vars musik för en utomstående (som är för lat för att hitta bandets musik på www.myspace.com/frontbacksweden) enklast beskrivs som en energisk mix av det bästa från glam, powerpop och hårdrock, har vunnit en bandtävling som tog dem till Sweden Rock Festival. De kommer senast från Helsingborg och en spelning på Tivoli. Nästa spelning blir på klassisk rock-mark, nämligen Sticky Fingers i Göteborg(7 november). Med andra ord: saker rullar på bra.

Undertecknad ringde och väckte bandets sångerska/gitarrist AnnLouise ”Anlo” Front för att leta information för de ärade läsare som inte var på The Rock (eller var för fulla för att minnas… reds.anm).

Och spelningen kändes bra?
Jodå, väldigt bra.  Det var ju inte första gången vi var där och vi fick till det bästa ljudet hittills…

Ni kommer tillbaka med jämna mellanrum, är ni kändisar i Kalmar nu?
Haha, folk är väldigt trevliga mot oss i Kalmar.  De kommer fram och pratar efter spelningen och så… betydligt mindre stela än i andra städer (hon nämner diverse närliggande metropoler, vars namn vi utelämnar för att undvika diplomatiska förvecklingar..).

Det har rört sig ordentligt framåt för er det senaste året…
Ja, det har varit många kul spelningar och nästa vecka släpper vi vår nya EP ”Back On Track”.

Ni utvecklas hela tiden musikaliskt, de nya låtarna visar lite nya sidor av bandet, men låter fortfarande väldigt mycket Frontback.
Att utvecklas och hitta nya infallsvinklar är livsviktigt, det är ganska lätt att bara hänga upp sig på spelningar men låtskrivande håller kreativiteten igång, och att känna sig kreativ är viktigt för att kunna göra bra ifrån sig på scen…

Krister Danielsson

Kalmar 2008-10-27