....................................
DJ Twain - vinnare av MTV Selected


Mattias Lindblad - DJ Twaine kommer snart till Kalmar.

Berätta lite om MTV-priset du vann…

Mars 2007 kom det upp på MTV,s hemsida att de skulle ha en tävling och utse Skandinaviens bästa dj. Jag tänkte först inte ladda upp någon mix, men mina kompisar tyckte jag skulle göra det så efter någon vecka gjorde jag det. Man skulle mixa ihop en kvart och sedan kunde folk gå in och rösta på det. Efter en vecka låg jag på topplistan. Jag slutade trea. Då ringde MTV och sa att de var intresserade av att ha med mig i tävlingen. Så jag åkte till Göteborg och spelade på Trädgården inför Axwell, Eric Pryds med flera. Man fick en kvart på sig att spela en mix. Juryn tittade på hur jag mixade, hur jag byggde upp mitt sätt och hur publiken reagerade. Jag slog alla 300 deltagare i tävlingen och var dessutom yngst av alla som var med i tävlingen.

Vad tycker du om att spela i kalmar?

Jag har spelat i Kalmar innan. Folket är relax, chill. De vet hur man festar i Kalmar. De är glada och trevliga och gillar det man spelar. Man får bra respons. Det är jättekul att komma tillbaka till Kalmar.

Vart kom namnet Twaine ifrån?

Det var bara något som ploppade upp i huvudet när jag var liten, sen har det suttit kvar. Jag har ingen relation till namnet så utan det är bara mitt artistnamn.

Erika Svensson

Kalmar 2007-09-18

DJ Twain är aktuell på Palace 22 September och hela intervjun finns att läsa i nästa nummer av Cityrapporten 28 September...