....................................
Kalmar FF - IFK Göteborg 5-0


Foto: Martin Sjöström
I lördags var det allsvensk match på Fredrikskans och gästande IFK Göteborg slog Kalmar FF med 5-0. Idag, söndag möts Änglarna och Kalmar återigen på Fredrikskans, den här gången på C-planen.

En av busslasterna med IFK-supporters stannade kvar efter matchen och har campat på Capellaudden i Borgholm.
Av dagsformen kan man lätt räkna ut att segerfesten fortsatte långt in på småtimmarna. Öl till frukost och några till som lunchförtäring blev en effektiv humörhöjare inför dagens supportermatch så när Änglarna anländer till Fredrikskans fortsätter festen.

Katrin Skoog, ordförande i officiella supporterklubben CLUB 1910 och initiativtagare till matchen, berättar att idén föddes så sent som dagen innan och det förklarar nog den ganska glesa uppslutningen. Det är trots allt inte tänkt att vara ett stort publikevent utan syftet är att kunna träffas och ha kul med likasinnade.

Anders Almgren, Änglarnas ordförande förklarar att det förmodligen är första gången någonsin det spelats supportermatch i anslutning till allsvenskt spel. "Ett roligt inslag som vi gärna gör om fler gånger om vi bara hittar tillfällen som passar. Vi försöker att göra minst en resa varje sommar där vi stannar lite extra för att få tillfälle att ungås och ha kul utanför själva matchen och Kalmar är ett av de bästa ställena att stanna på."

Vi träffar supportern Dennis Larsson: "När Änglarna är i Stockholm eller Skåne så blir det ofta bråk och slagsmål men här i Kalmar blir det bara fest och alla har roligt. "Vi var 80 som kom till Kalmar för matchen och 30 av oss stannade kvar och festade."

Matchen startar på konstgräsplanen men efter 10 minuter och 2-0 till Änglarna meddelas det att det trots tidigare besked ska bli träning där så alla får flytta till C-planen. Flera deltagare spekulerar om det ligget taktik bakom bytet... Matchen kommer igång igen och Änglarnas hejaklack kommer igång, dock med ganska hesa röster efter gårdagens match. "Ni får la vänta till 5-0 innan ni ger upp!"
En av spelarna kommer av planen och stönar: "En natt på Öland gjorde verkligen inte konditionen bättre, kan någon ringa efter en ambulans?"

IFK-supporten Jonas Hellström som spelat första halvtimmen för blåvitt lånar en röd tröja och hoppar in en stund för motståndarlaget som inte har lika många avbytare. Han ger dock snart upp efter några hårda närkamper med sina forna lagkamrater.

Stämningen är uppsluppen och alla är trötta men verka ha väldigt roligt. Några spelar i strumplästen och någon i Foppatofflor, ibland verkar det vara för många spelare på plan men det gör inget, det spelas för att ha kul och ingen verka ha koll på hur många mål som gjorts. När matchen slutade och bussen skulle tillbaka till Göteborg konstaterar vi att det är så här fotboll i sin bästa form ska vara, vänskapligt, roligt och underhållande, då spelar det ingen roll vem som vunnit eller om spelarna är duktiga eller inte....

Dennis Nilsson

Kalmar 2007-08-14


Katrin Skoog, ordf. Club 1910


Änglarnas ordförande Anders Almgren uppskattade matchen


Supportern Dennis Larsson trivs i Kalmar - "Det blir alltid fest när vi kommer till Kalmar"

Missa inte bilderna från matchen >>>