....................................

 


 

 
Camilla Thulin gästade Dillbergs

Under tisdagskvällen gästades Kalmar och Dillbergs av kalmarbördiga stylisten och författaren Camilla Thulin.
Camilla som kom i sällskap med förläggaren Anders Sjökvist föreläste på ett lättsamt sätt om sin nya bok "Karlar med stil".

Camilla Thulin

På frågan hur man egentligen ska se ut öppnar Camilla med "Privat får man se ut hur fan man vill bara man är snäll!".
Delar av bokens innehåll berörs och förklaras men kvällens stora behållning är alla oneliners som serveras på löpande band utan att kännas inövade.
"Det är enklare för en herre att ha en annan herre som smakråd än en kvinna, men oftast krävs det en kvinna för att det ska hända något."
"Män har samma kostym på sig möte efter möte medan kvinnor piffar upp sig."
"Det värsta en man kan ha på sig är fula skor och korta strumpor."

Ett bra tips som förmedlades var att behålla skorna på inomhus om du inte har med inneskor. - Vem vill se strumpor med hål i?
I boken för man även ta del av Anders Di Marco´s "kalsongtips". Mycket användbart men det får ni läsa om i boken.

Enligt Camilla är det stor skillnad på män och kvinnor när det kommer till stil och mode. Män uppfostras med "du duger som du är" medan kvinnor oftast möter kritik mot sitt utseende. Detta gör att kvinnor övar sig till att kunna se vad som passar och lär sig att kombinera rätt i större utsträckning än män. Om man vill förnya sig och går igenom sin garderob så gäller det att fråga sig när jag senast använde plaggen. Släng allt som inte använts på länge, det
blir oftast bara 10 procent kvar. Köp sedan nytt, fynda gärna på second hand men öva upp seendet som krävs för att kombinera på ett stilfullt sätt. En annan trend som berördes är grooming - män behöver också använda ansiktskrämer för att inte huden ska åldras i förtid. "Det är allt annat än fjolligt att se bra ut!" avslutar Camilla innan modevisningen tar vid...

Dennis Nilsson

Kläder från Her Style och Inside, Hår av Åbergs, smink av Parelle Kaggensgatan

Text & Foto: Dennis Nilsson

Publicerad 2007-10-19